The Blog


Expresor cafea

expresor cafea

Da, a venit momentul să vorbim și despre mult prea minunatul “expresor” de cafea …

Și știu că veți zice ca nu e corect „expresor” ci „espressor” dar cand adwords spune ca sunt de 2 ori mai multe cautari lunare pe google pentru „expresor” decat pentru „espressor”, poate cine stie, in curand cineva dintre ei va ajunge ministru si va schimba  forma cuvantului, ca la noi se obisnuieste.

Dar nu mai stau sa aberez si sa trecem la subiect ca de asta va aflati aici 😊

Simt gustul ala … de 1 leu

V-ati obisnuit sa beti mizeriile alea de la automatele acelea cu 1 leu cafeaua ?

Poate ca ar trebui sa va ganditi de 2 ori inainte sa mai faceti asta, nu voi intra acum in detalii dar, va promit un articol pe tema asta curand 😊

Doar sa te gandesti la niste robusta crescuta artificial pe plantatiile din Vietnam, apoi procesata tot artificial, si facuta un fel de apa de la robinet mai amara, da doar 1 leu, si ai dimineata mai revigoranta; Asta crezi tu !

Am fost intrebat de multe ori de ce in cafenele este cu totul alta cafea decat cum este cea de acasa … Pai este normal sa fie asa, dar cand cineva mi-a zis ca a facut o mica investitie dar tot nu reuseste nici macar se apropie de gustul unei cafele pe care a baut-o cu mine, de mult timp, la o cafenea de top.

Pai ar trebui ca oricine isi doreste sa investeasca, sa o faca cu cap, si pentru asta v-am facut o lista cu un “must have” sa zic asa :

 • Expresor cafea
 • Coffee beans

Expresor cafea

Da, blestematul de expresor, care mai e si vreo 5000 euro, este cel mai important. Bineinteles 5000 euro este o investitie exagerata pentru acasa, dar pentru o cafenea nu. Mai ales ca brand-urile de top ofera astfel de expresoare.

Pasion del Barista ofera un astfel de expresor si alte facilitati daca se incheie un contract de distributie, cafeaua noastra avand drept de exclusivitate pe piata romaneasca in tot ce tine de café de Columbia

Un expresor bun, alaturi de un barista si niste coffee beans de calitate, iti vor face o dimineata aromata, nu amara … de 1 leu …

Cum va alegeti expresor cafea ?

Cele mai bune expresoare vor avea o baghetă pentru aburirea și spumarea laptelui, numită și panarello. Utilizați acest lucru atunci când doriți să faceți o latte, cappuccino sau macchiato.

Ca o notă laterală aici, am folosit lapte de nucă de cocos, precum și lapte de migdale și alune, și acestea funcționează aproape la fel de bine ca și laptele integral pentru aceste băuturi espresso.

Mulți oameni preferă să aibă un container separat sau un pitcher pentru spumă în acest scop. Puteți, de asemenea, să spalați laptele într-o cană sau cupă separată și apoi să-l turnați peste espresso.

Barista calificați,fac laptele spuma peste espresso pentru ca .. arta. .cum am mai spus.

 

Cele mai multe mașini din zilele noastre au un panou de control luminat, cu excepția mașinilor de espresso pentru pârghii, care sunt în mare parte manuale.

Cel puțin, panoul de control va avea o lumină de pornire / oprire și o lumină de temperatură care indică momentul în care apa este suficient de fierbinte pentru a extrage focul de espresso.

De asemenea, va avea o supapă pentru controlul debitului de abur în bagheta de aburire / spumare.

Mașinile de vârf mai înalte au în general mai multe lămpi și indicatoare care vă ajută să măsurați presiunea și temperatura mai precis pentru a trage fotografii de calitate de espresso.

Rezervorul

Toate expresoarele trebuie să aibă un sistem de alimentare cu apă. Aceasta se numește rezervor.

La expresoarele inferioare, rezervorul este un recipient detașabil de la mașina pe care o umpleți cu apă de mână.

Expresoarele comerciale și unele de înaltă calitate sunt echipate pentru a fi introduse în sistemul de apă al casei dumneavoastră.

Căldura și presiunea sunt aplicate odată ce apa părăsește rezervorul și este trasă în pompă.

Pompa

Pompa scoate apă din rezervor și o pompează în camera de încălzire la presiune ridicată. Presiunea dorită este de 9 – 15 bari.

O bară este pur și simplu o unitate măsurabilă de presiune echivalentă cu 100.000 newtoni pe metru pătrat sau aproximativ o atmosferă. O atmosferă este o unitate de presiune egală cu presiunea atmosferică medie la nivelul mării.

Acest lucru a fost foarte confuz pentru mine când am mers la cumpărături pentru primul meu expresor..

M-am gandit ca barurile au fost literalmente tije de metal in masina care au facut cumva espresso un gust mai bun! În mod evident nu !

Boiler-ul este esențial pentru că aici se efectuează încălzirea apei sub presiune.

Acesta este o cameră metalică care are un element de încălzire încorporat în partea inferioară a acestuia.

Elementul de încălzire este un filament spiralat care se încălzește când se aplică electricitate. Deseori, elementul de încălzire este încorporat în ipsos sau alte materiale pentru a crește durabilitatea acestuia.

Boiler-ul are o supapă cu sens unic care permite alimentarea cu apă a compartimentului de la pompă, dar nu va lăsa apa să intre în pompă. În schimb, apa se deplasează apoi la capul de grup.

Ar trebui să menționez că cu cât este mai mare presiunea sau barele, cu atât este mai mare punctul de fierbere al apei. Apa la presiunea la nivelul mării (sau o bară) se fierbe la 212 ° F.

În momentul în care ați ajuns la aproximativ 9 baruri – acceptat pe scară largă ca fiind cantitatea potrivită de presiune pentru fabricarea de espresso – punctul de fierbere este în jur de 250 ° F

Grupul

Capul de grup este componenta care livrează apa caldă, sub presiune, în patul de cafea care așteaptă în portafilter.

În diagramă, puteți vedea că unitatea portafilter se potrivește solid în elementul care conține capul de grup.

Există numeroase găuri mici în interiorul capului de grup, în scopul creării unui flux uniform de apă pe cafeaua măcinată.

Toate mașinile tradiționale de espresso au o cap de grup, iar mașinile comerciale au adesea mai multe.

Portafilterul

Portafilterul este partea detașabilă a mașinii care ține cafeaua măcinată.

Se compune dintr-un mâner, un corp, un coș și un ghilot cu două vârfuri.

În interiorul coșului portafiltrului este locul unde cafeaua măcinată este împachetată și împachetată.

Portafilterul este apoi fixat la componenta capului de grup pentru a forma o etanșare.

Sub coș sunt cele două ghimpate din care espresso iese în realitate și se revarsă în ceașcă.

Coffee beans

cafea boabe

 

 

 

 

 

 

 

 

Probabil daca esti deja aici ai nevoie de un expresor pentru cafea boabe, si te gandesti sa iei unul care si rasnita incorporata. Nu asta este problema, pentru ca ti-l poti alege cum vrei si deja stii despre ce trebuie sa tii cont cand vrei sa faci o astfel de achizite.

Acum sa discutam putin despre calitatea boabelor de cafea, acestea putand fi notate de catre SCAA.

In primul rand, pentru o cafea buna, boabele de cafea trebuie sa fie 100% arabica. Daca vrei sa afli diferenta dintre arabica si robusta da click pe link ul subliniat.

In al doilea rand, conteaza foarte mult scorul SCAA. O cafea este categorizata in functie de acest punctaj.

 • Consum : 60-69
 • Comerciala : 70-79
 • Premium : 80-85
 • Specialitate : 86-90
 • Specialitate Superioara : +90

Cafeaua Pasion del Barista face parte din catergoria premium, aceasta avand un scor de 84.75. Pentru cei interesati ii rog sa viziteze pagina de Produse

In afara, un expresor bun si boabe de cafea de calitate, mai trebuie sa aveti si o rasnita adecvata(in cazul in care nu incorporata in expresor), apa de calitate, si bineinteles macar un minim de barista knowledge.

In concluzie
Sper sincer că acest articol v-a ajutat sa puteti face alegerea cea buna ! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments ( 0 )

  Leave A Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *