Cea mai buna cafea boabe

Este pasion del barista cea mai buna cafea boabe pentru tine sau pentru cafeneaua ta ?

Pasion del Barista este 100% arabica, naturala, atent selectionată și prăjită la înalte standarde recunoscute international, aceste cuvinte descriu cafeaua noastră. De aceea o putem numi ca parte in topul celor mai bune cafele arabica de origine Columbia.

In primul rand, ar trebui sa discutam despre SCAA – Specialty Coffee Association of America
Pasión del Barista Café fiind o cafea de origine Columbia certificata SCAA si protejata de FNC

Ce confera cafelei noastre calitatea premium? O confera punctajul oferit de SCAA – Specialty Coffee Association of America, conform acestei asociatii internationale intre 83-85 puncte o cafea este considerata premium.

Punctajul obtinut de cafeaua noastra este intre 83 si 84.75 puncte. Pe pagina noastra de Produse poti vizualiza in mai multe detalii.

Cafeaua noastra 100% arabica este considerată de mulți cunoscători parte a “sfintei treimi a cafelelor”.
Aceasta este o cafea de origine Columbia noi putand sa o oferim in forma de cafea boabe dar si macinata , de asemnea putem furniza in cafenele.

cea mai buna cafea boabe

 

Cea mai buna cafea boabe ?

Când boabele de cafea prăjite ajung la vânzare au trecut deja de 3 niveluri de control calitativ.
Acestea au ca rezultat un standard de calitate foarte ridicat, dar procesul nu este complet.

Barista, care poate fi certificat de ”Barista Guild of America” ca având absolvite diferite cursuri teoretice și practice, este ultimul profesionist care trebuie să garanteze completarea ciclului de viață al bobului de cafea de specialitate.

Nivelul specialitate a unui barista este dat nu numai de nivelul înalt la care operează echipamentele, ci și de informarea cât mai exhaustivă și continuă în privința originii, procesării, profilului de gust și arome dezvoltat în urma preparării.
Dacă prepararea nu se face corespunzător, o parte din arome și gusturi se vor pierde, iar barista se asigură că fiecare cafea își atinge potențialul maxim.

Dar cu toate acestea, aveti nevoie de cea mai buna cafea boabe, nu orice din comert.

cea mai buna cafea arabica certificata international

Cafeaua din Columbia este cea mai buna cafea arabica ?

Cafeaua noastră este protejată de FNC – Federación Nacional de Cafeteros si certificata de SCAA, Specialty Coffee Association of America făcând parte din categoria cafelelor premium.

În zona cafelei de specialitate există două asociații mari:
“Specialty Coffee Association of America” (SCAA), fondată în 1982 și “Speciality Coffee Association of Europe” (SCAE), fondată în 1998, care promovează această cafea prin programe educaționale și diferite evenimente de profil. Ele au sateliți specializați pe anumite ramuri, care rafinează nevoile specifice breslelor de barista și prăjitori.

cafea columbia boabe

Ce ne recomanda ca fiind in top cea mai buna cafea boabe ?

Anvergura și cei 16 ani de experiență suplimentară a SCAA, care se pot observa în standardele și protocoalele bine definite, cât și în resursele documentare bogate, recomandă această asociație ca fiind o referință de încredere.

O cafea premium, 100% arabica, naturala, atent selectionată și prăjită la înalte standarde recunoscute international, aceste cuvinte descriu cafeaua noastra.
cafea certificata premium

Cumpărătorul cafelei verzi

Cafeaua verde trece la următoarea verigă, cumpărătorul cafelei verzi, care poate fi certificat de SCAA ca și degustător de cafea certificat (Certified Coffee Taster) sau de “Coffee Quality Institute” (CQI) ca evaluator de calitate licențiat (Licensed Q Grader).

Aceștia au simțurile dezvoltate, întocmai ca cele ale sommelier-ilor, putând identifica și evalua calitatea cafelelor în “cupping” sau degustări sistematice de cafea preparată. Prin “cupping”, degustătorul analizează caracteristicile unei cafele, acordându-i un scor și determinând astfel dacă se înscrie în gradul specialitate, hotărând astfel cafelele care vor face parte din ofertă, și uneori stabilește notele de degustare finale. Cel care cumpără cafeaua verde are importantul rol de a comunica mai departe informațiile despre aceasta, către prăjitor și/sau personalul cafenelelor.

fermierul : cafea columbia 100%arabica

Fermierul pentru a avea cea mai buna cafea arabica

Cafeaua extraordinară începe cu producătorul, a cărui familie și-a petrecut generații perfecționându-și modalitatea cultivării unei cafele de cea mai bună calitate.

Crescând-o la anumite altitudini și climate, îngrijind-o ani de zile înaintea primei recolte, fermierul care creează cafea de specialitate își dedică viața rafinării și perfecționării celor mai bune cafele din lume.

Calitatea, și nu cantitatea, este cel mai important factor pentru el. Numai cafelele fără defecte, culese când sunt bine coapte, își vor continua drumul spre următoarele mâini, care le vor transforma.

Posibilitatea de a lua legătura și a se adresa cumpărătorilor care caută calitatea, îi asigură profituri mai mari fermierului și familiei lui, susținând astfel familii și comunități pe tot globul.

Prăjitorul

Cafelele de foarte bună calitate sunt transferate mai apoi prăjitorului, care poate fi certificat de ”Roasters Guild” ca având absolvite diferite cursuri teoretice și practice, pentru a putea prăji cu măiestrie cafeaua.
Prăjirea cafelei este o artă, care necesită un nivel înalt de cunoștințe și experiență, pentru a putea a avea cea mai buna cafea boabe.
Cafeaua trebuie atent monitorizată pe parcursul procesului de prăjire, pe durata căruia trebuie aplicate principii științifice de transfer termic, termodinamică și chimie, rezultând astfel un produs final care să își atingă cel mai înalt potențial de calitate și arome.

Barista

Când boabele de cafea prăjită ajung la vânzare au trecut deja de 3 niveluri de control calitativ, având ca rezultat un standard de calitate foarte ridicat, dar procesul nu este complet. Barista, care poate fi certificat de ”Barista Guild of America” ca având absolvite diferite cursuri teoretice și practice, este ultimul profesionist care trebuie să garanteze completarea ciclului de viață al bobului de cafea de specialitate. Nivelul specialitate a unui barista este dat nu numai de nivelul înalt la care operează echipamentele, ci și de informarea cât mai exhaustivă și continuă în privința originii, procesării, profilului de gust și arome dezvoltat în urma preparării. Dacă prepararea nu se face corespunzător, o parte din arome și gusturi se vor pierde, iar barista se asigură că fiecare cafea își atinge potențialul maxim.

 

Daca te am convins sa cumperi cafeaua noastra nu ezita sa ne contactezi 🙂